Bouwers en aannemers

« Back to Home

De voordelen van een airconditioning.

Gepost op

Bij een airconditioning denkt u natuurlijk over het algemeen aan een aangenaam klimaat. Natuurlijk is het reguleren van de temperatuur een van de meest kenmerkende aspecten van de airconditioning, maar er zijn meer voordelen waar u rekening mee kunt houden in uw overweging om een airconditioning aan te schaffen. Enkele van deze voordelen zijn hieronder te vinden.

De airconditioning is goed voor de gezondheid

Een studie van het Natuur beschermings agentschap in de Verenigde staten van Amerika is tot de conclusie gekomen dat er tussen 1979 en 2013 meer dan negen duizend Amerikanen door hitte om het leven zijn gekomen. Ter voorkoming van hitte gerelateerde sterfgevallen en ziektes is volgens het Natuur beschermings agentschap de beste oplossing een airconditioning. Naast de bescherming tegen de hitte zorgt een airco er ook voor dat schimmels en andere luchtvervuiling uit de lucht gehaald worden. Voornamelijk mensen met een allergie (pollenallergie) of astma hebben hier een groot voordeel bij. Wat hierbij wel van groot belang is dat de airco regelmatig schoon gemaakt is, indien deze vervuild is draagt ze juist bij aan een grotere luchtverontreiniging. Het filter voorkomt ook in veel grotere maten dan een hor voor een raam dat insecten hun weg naar binnen vinden. Zeker met oog op de steeds vaker gesignaleerde tropische insecten zoals de tijgermug in Noord-Europa kan een airco een goed hulpmiddel zijn om blootstelling aan deze insecten te minimaliseren. Als u huisdieren heeft welke enkel binnen verblijven kan de airco ook zorgen voor een verminderd risico op vlooien en teken.

Werk, meubels, en nachtrust

Op dagen dat het erg heet is, neemt vaak de productiviteit op het werk af. Het lichaam probeert koel te blijven wat energie kost waardoor u bijvoorbeeld sneller moe begint te worden. Naast moeheid kan hitte ook zorgen voor een verminderde concentratie. Een airconditioning pakt deze twee hitte gerelateerde problemen goed aan. Door een koelere temperatuur zal de productiviteit optimaal blijven en zullen concentratie problemen ook geminimaliseerd blijven. Vochtigheid en hitte, voornamelijk vochtigheid is vaak slecht voor meubels. Hout gaat meer werken, leer absorbeert meer vocht en in het ernstigste geval kunnen meubels zelfs tekenen van rot gaan vertonen. De airco zorgt voor een geringe luchtvochtigheid die meubels ten goede zal komen. Dit is zowel een voor- als nadeel van de airco. Een erg droge lucht kan zorgen voor keelproblematiek waardoor sommige mensen snel ongemak ervaren in een ruimte met een airco. De airco laten koelen en vervolgens deze uit te zetten tot het weer warm begint te worden is vaak beter dan de airco de gehele dag te laten draaien. De airco kan ook helpen bij een goede nachtrust op erg warme dagen. Slapen bij een hoge temperatuur is voor vele mensen problematisch. Een koele slaapkamer kan hierbij in de zomers helpen met makkelijk in slaap vallen en goed door te kunnen slapen. De airco is hiervoor ideaal gezien deze de slaapkamer veel beter kan koelen dan wanneer u simpelweg een raam opent.


Delen