Bouwers en aannemers

« Back to Home

Daken en uitbouw: dakkapel

Gepost op

Dakkapel

Het komt vaak voor dat mensen die langer in een huis wonen ruimte te kort komen. Dat kan zijn, omdat er naar een extra werkkamer of slaapkamer wordt verlangd. Ook is vaak gezinsuitbreiding een van de oorzaken. Daarvoor zou je kunnen gaan bekijken hoe je die extra ruimte teweeg kunt brengen. Je hebt daarvoor in principe twee mogelijkheden wanneer je in een huis met een schuin dak woont. Polystyle denkt graag mee over extra ruimte in huis.

Uitbouw

Je zou kunnen beslissen om een uitbouw aan het huis te plaatsen, maar je moet daar de ruimte voor hebben en de goedkeuring van de gemeente. Toch moet je daar heel wat werk voor verzetten. Op de eerste plaats moet je door een architect een bouwtekening laten maken. Wanneer deze is goedgekeurd, moet je een aannemer benaderen die de bouw zal uitvoeren. De aannemer kan je in principe alles laten doen. Hij kan ook zorgen voor de onderaannemers zoals stukadoor, elektricien, glaszetter en dergelijke. De kosten zijn vrij hoog voor een aanbouw. Een aanbouw plaatsen neemt veel tijd in beslag.

Dakkapel

Over het algemeen zal men sneller kiezen voor een dakkapel. Dat is op de eerste plaats veel goedkoper en veel sneller te realiseren. Binnen een week kan alles geregeld zijn. Ook voor het plaatsen van een dakkapel zal je goedkeuring moeten hebben. Als de goedkeuring binnen is, kun je een aannemer benaderen door eerst door verschillende aannemers een offerte te laten maken. Wanneer de offertes binnen zijn kun je de geschikte aannemer kiezen die het werk gaat uitvoeren. Voordat je echter zo ver bent moet je vooraf heel wat werk verricht hebben. De grootte van de dakkapel is van belang. Je moet weten hoe groot je je dakkapel kunt maken. De grootte is medebepalend voor wat betreft de kosten van de dakkapel. Je zal je ook moeten afvragen of de dakkapel een schuin dak moet hebben of aflopend. Wanneer het aflopend is, worden op het dak vaak pannen geplaatst. Het aantal ramen is van belang. Moeten het vaste ramen zijn of moeten ze open kunnen. Ramen die open moeten kunnen, zijn duurder dan de vaste ramen. Ramen die open gaan bezitten hang- en sluitwerk en moeten goed afgehangen worden. Ga voordat je de beslissing neemt eerst in enkele showrooms kijken wat je wilt hebben. De aannemer kan dan aan de slag gaan. Hij zal eerst de ruimte op het dak vrijmaken en daarna de dakkapel opbouwen.

Prefab

Je kunt ook een kant-en-klaar dakkapel bestellen. Deze wordt dan geheel in de fabriek gemaakt en met een kraan op het de vrijgemaakte ruimte op het dak geplaatst. De aannemer zal het dan alleen nog moeten afwerken. Deze methode werkt heel snel. Je kunt een kant-en-klaar dakkapel van hout of kunststof nemen. Kunststof heeft geen extra onderhoud nodig terwijl een houten met vaste regelmaat geschilderd moet worden.


Delen