Bouwers en aannemers

« Back to Home

Bouwbedrijf: geef alles uit handen

Gepost op

Een bouwbedrijf kan uitkomst bieden als u aan de slag gaat met een bouwproject. Het kan gaan om kleine of grote activiteiten binnenshuis of misschien binnen uw bedrijf. Misschien wilt u wel beginnen aan het bouwen van een volledig nieuwe woning. Het kan dan van belang zijn om experts in te schakelen. Zij voeren de bouw van het project uit en zorgen dat alles goed verloopt. Bij een bouwbedrijf werken veelal specialisten op verschillende gebieden die nauw samenwerken. Denk bijvoorbeeld aan een timmerman, maar ook aan een elektricien. Het wordt ook weleens een aannemersbedrijf genoemd en kent verschillende vormen. Zo bestaan er kleinere en grotere samenwerkingsbouwbedrijven. Bovendien beschikken de meeste bedrijven over een specialisatie. Daarnaast zijn er aannemers die aangesloten zijn bij brancheorganisaties. Dit geeft u iets meer zekerheid over de kwaliteit. Ga bij een bouwbedrijf ook altijd na of het zij beschikken over de juiste papieren en verzekeringen.


Specifieke kennis bouwbedrijf

Niet voor iedere klus is het inschakelen van een bedrijf van belang, maar het kan interessant zijn omdat bouwbedrijven over de nodige kennis en ervaring beschikken. Zij weten precies wat er bij een specifieke klus komt kijken. Risico's en gevaren kunnen op deze manier op tijd gesignaleerd worden waardoor de veligheid van betrokkenen gegarandeerd is. Het bouwbedrijf werkt vaak nauw samen met de architect die betrokken is bij een bouwproject. Het kan dat u geen architect betrekt bij het bouwproject. Het bouwbedrijf zal in dat geval vooral met u communiceren over dit soort zaken. Wanneer u heeft besloten om een bouwbedrijf in te schakelen, kan u de keuze maken door bijvoorbeeld de prijs of expertise. Dit zijn natuurlijk belangrijke pijlers, maar het is aan te raden om voor een gerenommeerd bouwbedrijf te gaan. Bouwbedrijven zijn vaak familiebedrijven die al generaties lang bestaan en de tijd hebben gehad om zich te specialiseren en te ontwikkelen. Ga daarom voor een bedrijf dat goed omschreven staat en veel ervaring heeft.


Aansprakelijkheid bouwbedrijf

Een ander belangrijk aspect bij het inhuren van een bouwbedrijf is de aansprakelijkheid. Veel klanten weten niet dat het bedrijf nog gedurende tien jaar aansprakelijk is voor eventuele gebreken die zich na de definitieve oplevering van de bouw voordoen. Het gaat dan bijvoorbeeld om gebreken die de stabiliteit van het bouwwerk in gevaar brengen. De termijn gaat in na de voorlopige oplevering van een bouwproject. In het buitenland zijn een aantal prijsvechters actief. Communicatie over dit aspect kan vaak lastig zijn en het is dan ook aan te raden om kwaliteit boven de prijs te zetten in dit geval.

Tip: kijk voor een vakbekwaam maar bovenal deskundig aannemersbedrijf in renovatie en utiliteitsbouw op Bouwbedrijf De Caluwé en Broekaart BV.


Delen